mandag den 9. maj 2011

heldigvis øm i nakken

I dag var så dagen, åbenbart, hvor jeg skulle prøve at blive kørt ned. Det lyder ekstremt dramatisk, det medgiver jeg, og det var det heldigvis slet ikke. Faktisk ville den tekniske term være, at jeg kørte ham ned. Han var manden med den anden cykel, men det var hans skyld, ganske vist. Er glad for min cykelhjelm skal jeg skynde mig at sige, ikke kun fordi den er blevet frygtelig fin med mindre lyserødt, og heller ikke kun fordi den formentlig har afværget en kraftigere hovedpine, men også fordi jeg føler den giver mig retten til at være enormt bedrevidende og belærende. Jeg skylder, på nuværende tidspunkt, nok en del bekendte bekymrede medlæsere en nærmere forskrivelse af hændelsen. Hændelsen omtalt er udelukkende et cykelstyrt, herren valgte at krydse gaden og dermed også cykelstien på modsatte side, ligesom jeg kommer kørende ligeud, i ganske pæn fart. Det skal lige siges at jeg for tiden er totalt paranoid cyklist, og holder panisk øje med latterlige fodgængere der tumler rundt på cykelstierne, samt de uhyggelige højresvingende bilister. Ikke desto mindre, kommer herren ind fra højre, og fylder cykelstiens bredde, når et sekund at registrere mig, råber FUCK UNDSKYLD, hvorefter kollision er uundgåelig. Mildest talt bliver han torpederet, og jeg lander ikke så mærkeligt på røv og albuer i asfalten.
Der er, til min store overraskelse, indtil flere personer der strømmer til stedet, og får hjulpet mig og mine egendele i sikkerhed på fortorvet, så vi undgår yderligere sammenstød. Der er gudsketak og lov intet sket. Jeg har fået seriøst asfalteksem på min albue, men ellers er jeg og min cykel, forholdsvis uskadt. Herren slipper med et hudafskrabet skinneben, og en totaltskadet cykel.
Hele misæren finder sted ud for en lægeklinik, så den venlige læge, der har observeret optrinnet fra sit vindue, kommer ud og insistere på at vi får renset sårende inden vi kører videre med vores dag.

Det er klart at jeg i et godt stykke tid, havde en del adrenalin i kroppen, og lidt lettere chokeret, ufokusseret udtryk. Ikke lige den start på dagen jeg havde planlagt. Jeg føler mig usigeligt heldig. Tænk sig at blive kørt ned, uden at lide nogen skade. Tak

Nu vel, så kan jeg godt mærke her til aften, at min krop har været udsat for en kastetur, og jeg har nok uværligt spændt en del op i løbet af dagen. Dog fryder jeg mig en anelse over, at jeg havde åndsnærværelse, eller mangel på samme, til at meddele herren, som vi sidder og ømmer os i lægens venteværelse "øh... du skulle tage at investere i en cykelhjelm!"

3 kommentarer:

 1. Åh nej Stina! Dét må du altså ikke det dér... sidder seriøst med tårene trillende. Det er totalt ambivalent, for det er altså også ret sødt og sjovt, at du anbefaler manden en cykelhjelm!

  Av av av!

  SvarSlet
 2. Det er dejligt at du slap uden alvorlige skader. Og det er godt at du ikke ramt hoved. Du har en højere risiko for hjerneskade og nakkeskade men hjelmen PÅ. Samt 14% højere risiko for at være udsat for en ulykke med hjelmen PÅ.
  www.cykelhjelm.org

  SvarSlet
 3. svar til Mikael, tak for betænksomheden og linket, forsøger at navigere i min uvidenhed her
  http://stination.blogspot.com/2011/05/to-cykelhjelm-eller-not-to-cykle.html

  SvarSlet